Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22 889759

17 Νοεμβρίου 2020

Προς μέλη ΣΙΦΚ

Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με την συνέχιση της λειτουργείας των   ιδιωτικών φροντιστηρίων σε Λεμεσό και Πάφο (2)

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  σε συνέχεια της ανακοίνωσης του στις 12/11/2020, το τμήμα Ιδιωτικών Φροντιστηρίων αναφέρει συμπληρωματικά τα ακόλουθα: 

1. Τα μέλη του διδακτικού σας προσωπικού, οι οποίοι μεταβαίνουν στο χώρο εργασίας σας από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, πρέπει να έχουν μαζί τους το Έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου το οποίο επισυνάπτεται. Νοείται ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έχουν δηλωθεί ως μέλη του διδακτικού σας προσωπικού και έχουν εγκριθεί από το ΥΠΠΑΝ ως προσοντούχοι.

2. Στο σημείο του εντύπου όπου ζητείται η εταιρεία/υπηρεσία/οργανισμός, να συμπληρώνεται η επίσημη ονομασία του Ι.Φ./Ι.Ε.Κ. σας, όπως επίσης και ο αριθμός καταχώρισης του φροντιστηρίου σας στον  αντίστοιχο κατάλογο εγκεκριμένων ιδιωτικών φροντιστηρίων.(Οι εν λόγω κατάλογοι ΜΗΤΡΩΟ Α, ΜΗΤΡΩΟ Β και ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΣ, βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΑΝ, στο σύνδεσμο http://www.moec.gov.cy/idiotiki_ekpaidefsi/katalogoi_ scholeion_frontistirion.html).   

3. Στο σημείο του εντύπου όπου ζητείται η υπογραφή εργοδότη/προϊστάμενου, μαζί με την υπογραφή να μπαίνει και η σφραγίδα του Ι.Φ./Ι.Ε.Κ.

Επίσης, σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, από την Τετάρτη 18/11/2020 και ώρα 05.00 π.μ, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατέχουν και αρνητικό Μοριακό Τεστ (PCR), με ισχύ τις τελευταίες 7 ημέρες. 

Τέλος συνεχίζουμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας, για την απόφαση του Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  για να μην μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές του λυκείου και ειδικότερα της Γ τάξης. Πιστεύουμε ότι είναι άδικη η απόφαση και δημιουργεί άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους τελειόφοιτους.   

Παράλληλά καλούμε το ΥΠΠΑΝ να αναλάβει τις ευθύνες του και να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες σε όσους παράνομους (παραπαιδεία) δεν θα διστάσουν να κάνουν δια ζώσης μαθήματα χωρίς να λαμβάνουν και τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, σε χώρους μη εγκεκριμένους, εκθέτοντας τους εαυτούς τους αλλά και τους μαθητές σε τεράστιο ρίσκο. Επιτέλους να καταπολεμηθεί στη ρίζα της η παραπαιδεία, δηλαδή η παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων από όσους δεν έχουν τη σχετική άδεια, αμείβονται µε «μαύρο» χρήμα και παραβιάζουν συστηματικά τις διατάξεις του ποινικού κώδικα

Ως νόμιμα και αδειοδοτημένα φροντιστήρια, πληρούμε προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας για τους μαθητές μας, καθώς ελεγχόμαστε από το κράτος και συγκεκριμένα από έξη (6) διαφορετικά υπουργεία (Παιδείας, Οικονομικών, Εργασίας, Δικαιοσύνης, Υγείας, Εσωτερικών) και καταβάλουμε φόρους και κοινωνικές ασφαλίσεις, σε αντίθεση με τους παράνομους. 

Απόστολος Ψαράς
Προέδρος ΣΙΦΚ
Τηλ: 99330078
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση Μαθημάτων