Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22889722

03 Φεβρουαρίου 2021

Προς κ. Π. Προδρόμου, Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Λευκωσία

Έντιμε κ. υπουργέ,

Ως νεοσύστατο συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου, αναγνωρίζουμε τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από το υπουργείο σας, όσο και από την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παρόλα αυτά, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, αναμένουμε και εμείς με αγωνία το κάθε νέο διάταγμα και τον τρόπο που θα επηρεάσει τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Είναι κατανοητό ότι ο καθένας μας έχει τις δικές του ευθύνες και υποχρεώσεις στον αγώνα κατά του Κορονοιού, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η διασφάλιση της δίκαιης μεταχείρισης μεταξύ των πολιτών αλλά και των παραγωγικών τάξεων.

Ως φροντιστηριούχοι θεωρούμε καταρχήν ότι υφίσταται μια άνιση αντιμετώπιση μας από την επιδημιολογική ομάδα όταν από την μια η πρωινή φοίτηση στα δημόσια σχολεία θα συνεχιστεί κανονικά ενώ από την άλλη η απογευματινή εκπαίδευση στα φροντιστήρια με φυσική παρουσία απαγορεύεται εντελώς . Το αίσθημα αυτό της αδικίας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο εάν αναλογιστεί κάποιος ότι σε μια τάξη δημοσίου σχολείου φοιτούν ταυτόχρονα περίπου 20-25 παιδιά, ενώ σε μια τάξη που διεξάγεται κάποιο φροντιστηριακό μάθημα, ο μέγιστος αριθμός των μαθητών δεν υπερβαίνει τους 12.

Επιπρόσθετα, η επαναλειτουργία των λεσχών απογευματινής απασχόλησης ήταν σαφώς ένα βήμα του κράτους προς την ορθή κατεύθυνση προκειμένου να μπορέσουν και οι γονείς να εργαστούν κατά τα απογεύματα. Με τον ίδιο τρόπο και στην βάση της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων ιδίων κλάδων ζητούμαι όπως λειτουργήσουν τόσο οι λέσχες που είναι ενταγμένες σε ιδιωτικά Φροντιστήρια, όσο και τα ιδιωτικά Φροντιστήρια, αφού ο κίνδυνος διασποράς είναι ο ίδιος (αρχή της αναλογικότητας σε σχέση με την καταπολέμηση της πανδημίας).

Παρακαλώ όπως επίσης λάβετε υπόψιν ότι στα ιδιωτικά φροντιστήρια δεν φοιτούν μόνο ανήλικοι αλλά και ενήλικες από 18 μέχρι 50 ετών όπου παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών, λογιστικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών και πολλά άλλα μαθήματα, είτε για να  αυξήσουν τις πιθανότητες εργοδότησης τους είτε για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Ευελπιστούμε ότι οι επερχόμενες χαλαρώσεις θα είναι επαρκώς τεκμηριωμένες προκειμένου να διασφαλίζουν την ισονομία, τη δίκαιη μεταχείριση μεταξύ των διαφόρων κλάδων της οικονομίας και δεν θα επηρεάζουν την αρχή της αναλογικότητας σε σχέση με την καταπολέμηση της πανδημίας.

Κλείνοντας, θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς ως Σύνδεσμος εάν μας δίνατε την ευκαιρία για μια ολιγόλεπτη διαδικτυακή συνάντηση μαζί σας προκειμένου να ακούσετε και τις δικές μας απόψεις επί του θέματος.

Κοινοποιήσεις:
κ. Κωνσταντίνο Τσιουτή, Επικεφαλής Επιδημιολογικής ομάδας,
κ. Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, Πρόεδρο ΚΕΒΕ
Δρ. Κυριάκο Χατζηγιάννη, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Παιδείας

Με εκτίμηση
Ηρόδοτος Νεοφύτου
Πρόεδρος Δ.Σ.

Αναζήτηση Μαθημάτων