Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22 889759

17/2/2021

Προς: Όλα τα Μέλη Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου ΣΙΦΚ
Από: Διοικητικό Συμβούλιο ΣΙΦΚ

Αγαπητά μέλη του ΣΙΦΚ,

Τα πιο κάτω είναι η επίσημη ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του ΣΙΦΚ για διάφορα σημαντικά θέματα που αφορούν την περίοδο ανάληψης καθηκόντων, 6/12/2020, του νέου ΔΣ μέχρι σήμερα.

Δράσεις του ΔΣ του ΣΙΦΚ 

Μέσα σε δύο μήνες έγιναν διαδικτυακές συναντήσεις και στάλθηκαν επιστολές στους ακόλουθους φορείς/άτομα για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο καθώς και τα σχέδια στήριξης λόγω της πανδημίας:

  1.  Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας
  2.  Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
  3. Επιτροπή Παιδείας της Βουλής
  4. Υπουργείο Οικονομικών
  5. Υπουργείο Εργασίας
  6. Υπουργείο Υγείας
  7. ΚΕΒΕ
  8. Επιδημιολογική ομάδα

Επίσης, 

1. Έγινε παρουσίαση των θέσεων του ΣΙΦΚ σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια

2. Συζητήθηκε με το Υπουργείο Παιδείας το θέμα παράτασης της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών/αδειών για ένταξη των φροντιστηρίων στο Μητρώο Α.

3. Έγινε επαναλειτουργία του επίσημου email του ΣΙΦΚ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μετά από πολλά χρόνια που ήταν απενεργοποιημένο και δεν απαντούσε κανείς τα email που λαμβάνονταν.

4. Έχουν γίνει επικαιροποιήσεις στην ιστοσελίδα του ΣΙΦΚ www.sifk.org.cy με νέα στοιχεία, π.χ. μαθήματα που προσφέρουν τα φροντιστήρια, τηλέφωνα και προσθήκη νέων φροντιστηρίων.

5. Έχει δημιουργηθεί από τη αρχή νέα σελίδα του ΣΙΦΚ στο Facebook για προβολή, άμεση επαφή και ενημέρωση των μελών μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου.

Καθυστέρηση εγγραφής νέων μελών

1. Η καθυστέρηση στην έγκριση των νέων μελών ήταν υποχρεωτική  λόγω του χρόνου που απαιτείτο για να προσκομιστούν  οι νομικές γνωματεύσεις από τον κ. Πούγιουρο.  Αν το ΔΣ λάμβανε οποιεσδήποτε αποφάσεις για επίσημη έγκριση των νέων μελών πριν τις προαναφερθέντες αποχωρήσεις από το ΔΣ, οι αποφάσεις αυτές θα κρίνονταν ως παράνομες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Παπαγιάννη και κ. Ψαρά.

2. Παρόλο που δεν υπήρχε επίσημη έγκριση των νέων μελών, είχαν διευθετηθεί τα πιο κάτω:

• Τα νέα μέλη λάμβαναν κανονικά ενημέρωση για όλα τα θέματα μέσω email

• Τα νέα μέλη είχαν όλα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΙΦΚ με τις πληροφορίες επικοινωνίας τους

• Το λογιστήριο του ΚΕΒΕ μετέφερε για το 2021 τις οποιεσδήποτε πληρωμές συνδρομών είχαν γίνει, για νέα μέλη, το 2020

Να σημειωθεί ότι η λίστα με τα νέα μέλη περιείχε Φροντιστήρια τα οποία ήδη μέλη και ότι ΔΣ του ΣΙΦΚ δεν έχει λάβει καμία γραπτή επιστολή ή email από τα νέα μέλη που να εκφράζει οποιοδήποτε παράπονο.

 Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΙΦΚ

 

 

Αναζήτηση Μαθημάτων